İLÇEMİZİN COĞRAFİ KONUMU

138 kilometrekare yüzölçümü olan Şalpazarı İlçe merkezinin deniz seviyesinden yüksekliği 270 metredir. Oldukça engebeli bir araziye sahip Şalpazarı, Kuzeyde Beşikdüzü ilçesi güneyde Gümüşhane ili Kürtün ilçesi, Doğuda Tonya ilçesi ve batıda Giresun ili Eynesil, Görele ve Çanakçı ilçeleri ile çevrilidir. İlçe merkezi Ağasar deresi yatağında kurulu olup, yerleşim bu dere ve kollarının her iki yakasındadır ve arazi engebeli ve meyillidir.Tipik Karadeniz ikliminin hüküm sürdüğü ilçede yazları serin,kışları ılık ve her mevsim yağışlı geçer. En sıcak ay ortalaması +20,en soğuk ay ortalaması -3 derecededir.

Önemli akarsuları; Ağasar Deresi, Küçük Dere, Gökçeköy Deresi ve Adembilmez Deresidir. Nem oranı ortalama % 60-70 civarındadır. Önemli yükseltileri Sahile en yakın mesafede olan Sis Dağı (2182 m) ve Alaca Dağları (2168) dır.